Leiden
bekijk online
Nieuwsbrief

WORKSHOP BLOEMBOLLENMAND MAKEN

Door: fam. C. Koster 

Datum: donderdagavond 20 oktober 2022 

Locatie: Bloemenbedrijf C. Koster, Hoofdweg 152, 1433 JX  Kudelstaart

Tijd: van 19.30 uur – 21.30 uur 

Kosten: Euro 45,- voor een grote rieten mand, op locatie te voldoen per pin of contant, bij gebruik van de oude mand van vorig jaar Euro 2,- korting. 

In oktober/ november is de tijd aangebroken om een bloembollenmand te maken. Het is de kunst om de beplanting zo samen te stellen dat er gedurende 3 maanden iets in bloei staat. Daarvoor worden ongeveer 120 bollen van 20 verschillende soorten gebruikt. 
De mand wordt opgebouwd uit 5 lagen bloembollen met hierop bloeiende viooltjes.  
Dit gebeurt onder leiding van de familie C. Koster. 
Om 19.30 uur worden wij ontvangen op hun bedrijf met koffie of thee. Hierna volgt een praatje over bloembollen in het algemeen en daarna gaan wij zelf aan de slag met de bollenmand. 
Ter afsluiting enkele tips over de verzorging van de mand. 
Na afloop is het mogelijk manden en verpakte bloembollen te kopen. 

Voor deelname is het verplicht om u op te geven vóór 18 oktober 2022 bij Sjef van Beek, per telefoon 071- 5766751 of per mail sjefvanbeek@casema.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. 

 

PLANTENRUILAVOND

DATUM:      26 oktober 2022
TIJD:          aanvang 20.00 uur
LOCATIE:    Yuverta (Wellant College), Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest

Het is maandagmiddag 26 september als ik dit schrijf en het giet van de regen! Hadden we dat maar maanden eerder gehad. De meeste planten hebben flink geleden van de hitte en de droogte. Vooral de Hortensia's en de Fuchsia's. Nu staan de meeste planten er weer fris bij maar het is herfst en dat betekent dat de groei en de bloei van de meeste planten voorbij is.  

Vaste planten die te groot zijn geworden kunnen nu in stukken verdeeld worden, (gewoon met een scherpe schop door midden steken), Maar ook kuipplanten, b.v. Agapanthus of Oleander kunt U scheuren of doormidden snijden. Van de Pelargonium ( kamergeranium) en Fuchsia kunnen stekken genomen worden.  Heeft U teveel aan planten kom ze dan ruilen! Kleine struiken, kamerplanten en/of zaden zijn ook welkom  Heeft U niets te ruilen, kom dan toch eens kijken, er blijft altijd wat over!

Wilt U wel de zaden en/of planten, indien mogelijk, van de juiste naam voorzien? Neem ook wat pakmateriaal mee, zoals kranten en plastic zakken. Na het ruilen is er nog gelegenheid om tuinvragen te stellen aan de diverse deskundige mensen die ook op deze ruilavond aanwezig zijn.

Jan Brussee.