Activiteiten & Actueel

FIETSTOCHT EN TUINBEZOEK 1 JUNI 2019

Fietstocht naar: Emely's Tuin  
Bospad 22, 2374 BT,  Oud Ade

Zaterdag 1 juni

Verzamelen om 13.00 uur bij Rijwielhandel Huisman, Willem de Zwijgerlaan 417, 2315 AW, Leiden.
Entreeprijs € 2,50
De jaarlijkse fietstocht gaat dit jaar naar Emely’s Tuin in Oud Ade een aantrekkelijke fietstocht door de polder brengt ons bij haar tuin. 
Die zij als volgt beschrijft:
Toen wij hier in 1985 kwamen wonen, troffen wij een nogal verwaarloosde tuin met een flink stuk bos en boomgaard aan. Geleidelijk hebben we de 5.500 m² grotendeels in een tuin veranderd. Een sloot deelt het perceel in tweeën. Aan de oostkant van het woonhuis bevinden zich een bostuin, een kleine boomgaard met een border waarin zich alles mag uitzaaien, en een witte tuin.
 
Ten zuiden van het woonhuis, bij het terras, is een schaduwtuin aangelegd onder twee walnootbomen. Aan de westkant bevinden zich enkele kleine borders. Aan de noordkant, ingeklemd tussen de dijk en het huis, ligt de moerastuin. Deze is min of meer uit nood geboren, omdat de grond daar zeer vochtig is.
 
Aan de overkant van de sloot, bij het nieuwe bijgebouw, bevinden zich een kleine moestuin en een kwekerijtje. Achter de veldesdoornhaag ligt de symmetrische tuin met het beeldje. Aan de oostkant van deze tuin, richting het bos, liggen borders met rood, geel en oranje bloeiende planten, de zogenoemde Hot Garden.
 
De rest van het terrein in oostelijke richting, achter het tuinhuisje, is bebost. Via enkele paden kunt u hier doorheen wandelen.

In de tuin kunt u koffie/thee met cake kopen. Voor de liefhebbers de Pannenkoekboerderij Leiderdorp is zeer nabij.

Fiets je met ons mee? Meefietsen is gratis,  entree tuin 2,50.
Graag op gegeven bij info(at)leiden.groei.nl o.v.v. Fietstocht, aantal deelnemers, naam contactpersoon en telefoonnummer voor mocht er op het laatste moment iets wijzigen.

 

 

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915