Activiteiten & Actueel

LEZING: BIJZONDER BERKHEIDE.

 

Sprekers:  Hr. G. van Ommering en Hr. G. v.d. Bent
Datum:      woensdag 7 maart 2018
Aanvang:  20.00 uur
Lokatie:     Wellant College, Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest.

Informatie:
In juni van dit jaar is het boek Bijzonder Berkheide uitgekomen, dat het duingebied tussen Katwijk en Wassenaar en de directe omgeving daarvan in beeld brengt en beschrijft. Het boek is zeer goed ontvangen en staat in de top-10 van best verkochte boeken in 2017 van boekhandel Van Stockum, en staat  nog steeds in de top-10 van boekhandel De Kler in Wassenaar.
In het boek komen geschiedenis, planten en dieren, mensen, bescherming en beheer aan de orde. Het boek van ruim 300 pagina's bevat 1412 fraaie foto's van 57 fotografen en teksten van 17 auteurs. In het boek is alles te vinden wat je altijd al over Berkheide wilde weten, van Aam de Kolenbrik z'n delletje tot de Zwarte Pan, van Aalbes tot Zwenkgras en van Aalscholver tot Zwarte Kraai.
Gerrit van Ommering en Gijsbert van der Bent, die samen met René van Rossum de redactie vormden, zullen vertellen over het boek en over de bijzonderheden van Berkheide. Daarbij worden veel beelden vertoond, nostalgisch en actueel, van natuur en landschap, vroeger en nu.