Leiden

Tweedelige online workshop voor Leidenaren: een levende tuin maak je zelf

De zon op je gezicht, vlinders fladderen van bloem naar bloem, in een boom zingt een merel... In een levende tuin is altijd wat te beleven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren.

Inwoners van Leiden kunnen in twee online lessen, op 29 april en 6 mei, van 20.00 tot 21.30 uur, leren hoe ze hun tuin gezonder, natuurlijker en diervriendelijker maken. De workshop is geschikt voor mensen met weinig of geen tuinervaring. Tussen de twee lessen worden de ideeën voor eigen tuin uitgewerkt, die tijdens de tweede avond besproken worden. Aan het eind van deze tweedelige workshop hebben deelnemers een concreet tuinplan in handen met uitvoerbare ideeën om in eigen tuin mee aan de slag te gaan.

De workshop wordt gegeven door IVN Natuureducatie en o.a. ondersteund door 4 leden van de werkgroep Tuinen Natuurlijk! van IVN Leidse Regio. Er kunnen maximaal 35 inworners van Leiden deelnemen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.ivn.nl/workshoplevendetuinleiden 

De workshop is onderdeel van het IVN-programma Groen Dichterbij Leiden, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden.