Leiden

TUINENDAGTOCHT 4 juli 2020, AFGELAST

De tuinreis commissie heeft je gevraagd om 4 juli alvast in je agenda te noteren. En niet voor niets, op deze dag hebben wij voor de tuinliefhebbers de volgende tuinendagtocht samengesteld:
Om 8.30 vertrekken wij vanaf het transferium aan de Rhijnhofweg. Zowel per auto, fiets als openbaarvervoer (bus 20, 21) te bereiken.
Vandaar gaan we met een luxe touringcar naar onze eerste tuin.

Tuin op de Haar, www.opentuinopdehaar.nl
Na de introductie door de eigenaren kunt u hier volop genieten van de tuin die in 7 sferen is verdeeld. Er is bijvoorbeeld het historische Rabattenbos, de rozentuin, engelse borders enz. Veel schaduw tolerante planten waarvan een groot deel is voorzien van etiketten. Toch een plant gevonden zonder etiket? Geen nood de eigenaren lopen in de tuin en zullen je graag verder helpen. 
Aan het eind van dit bezoek zullen wij hier van een uitgebreide lunch genieten 
Daarna vertrekken we naar;

Tuin de Grampel.
Deze open zonnige tuin van 2500 m² heeft geen eigen website maar op www.europesetuinen.nl/tuinen-nl-gelderland.htm onderaan kan je doorklikken naar foto’s van deze mooie tuin met vijver, borders en prachtige doorkijkjes naar het omringende landschap. Na de introductie van de eigenaresse kan je op eigen gelegenheid door deze originele en perfect onderhouden tuin dwalen. Doorsneden door paadjes, met mooie borders in ronde lijnen, verrassende bijgebouwtjes, een vijver met brug, een kas en een onderhoudsvriendelijke groentetuin. 
Na een kop thee/koffie met (eigen gebakken) koek gaan we door naar;

Kwekerij de Hessenhof, www.hessenhof.nl
Goede wijn behoeft geen krans, wie kent deze biologische kwekerij niet? Misschien van een eerder bezoek maar ook van de vele artikelen in het blad Groei en Bloei. Hans Kramer heet ons van harte welkom op zijn kwekerij waarna we op ons gemak kunnen genieten van deze fantastische collectie biologische gekweekte planten. Bewonder de ca. 6000 planten op de moederbedden. Van deze planten worden de planten voor de verkoop gestekt. Of misschien gaat u direct voor de plantjes die te koop zijn.  Gebruik op de kwekerij vooral de catalogus zo zoekt u gerichter* of loop gewoon lekker langs de plantenbedden en laat aan het toeval over waar u “tegenaan loopt”. Als u iets speciaals zoekt kunt u natuurlijk eerst de website bezoeken om te kijken of u favoriet er bij staat. Geniet van al het moois dat deze kwekerij te bieden heeft..
Vragen op planten gebied ? Stel ze gerust! 
* Je  kunt een catalogus lenen bij de kwekerij maar ze zijn ook te koop, een ware bron  van planten informatie.

De bus heeft een groot bagageruim rollators e.d en de aankopen kunnen dus gerust mee.

Moe maar gelukkig keren we rond 17.00 uur huiswaarts.

In het kort:
4 juli 2020
08.30 uur Vertrek Transferium P&R Rhijnhofweg
10.00 uur Tuin op den Haar, Adres: Hoevelakense Boslaan 1, 3871 KA Hoevelaken
                 Tuin bezoek en lunch.
12.45 uur Vertrek naar tuin de Grampel, Rijnsteeg 6, 6721 NP Bennekom
13.15 uur Aankomst   
15.00 uur Vertrek Hessenhof, Hessenweg 41, 6718 TC Ede
17.00 uur Vertrek naar Leiden
Ca. 18.30 Aankomst Transferium
 
Datum: 4 juli 2020
Vertrek vanaf transferium: 8.30u, verwachtte thuiskomst ca.18.00u
Doel: Tuinendagtocht
Kosten: 45,00 euro, inclusief entree’s, koffie en uitgebreide lunch
U kunt zich opgeven bij: info@leiden.groei.nl, vermeld in deze e-mail u naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen u meegaat. Zorgt u wel dat de naam van degene die reserveert en degene die betaald het zelfde zijn? Anders kunnen wij uw betaling niet aan uw reservering koppelen.
Gelijktijdig met het verzenden van de gegevens het bedrag overmaken op rek.nr.: NL68 INGB 0000005586 ten name van Pen Kon Mij v Tuinbouwen Plantkunde te Leiden,  Met vermelding Tuinendagtocht 4 juli en uw telefoonnummer. Uw overschrijving geldt als inschrijving.