Leiden

Lezing: Mooie borders, prachtige combinaties, door Martje van den Bosch

Door:              Martje van den Bosch

Datum:           woensdagavond 16 november 2022

Locatie:           Yuverta College, Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest

Tijd:                 aanvang 20.00 uur

Wat je mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. Wat je in een tuin graag ziet, hangt daarnaast ook af, van wat je graag terugvindt in de tuin. De één wil in een tuin tot rust komen, de ander zoekt er juist levendigheid. Toch kunnen we stellen, dat een tuin bevredigend voor het oog is, als er sprake is van een zekere harmonie.

Tijdens deze lezing hoort u, welke aspecten daarbij een rol spelen. Kleuren en vormen komen aan de orde maar ook de verschillende functies die planten in een tuin kunnen vervullen. Martje geeft daarbij handige tips & tricks voor zowel nieuw te ontwerpen als bestaande borders om in uw eigen tuin mee aan de slag te gaan. Zij illustreert haar verhaal met veel foto’s van De Tuinen in Demen.

Martje van den Bosch studeerde filosofie in Nijmegen en was als docent verbonden aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Enige jaren geleden koos zij er voor haar loopbaan in het onderwijs te verruilen voor haar werkzaamheden in De Tuinen in Demen die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd. Deze tuinen zijn in het zomerseizoen opengesteld voor publiek (www.detuinenindemen.nl).