Leiden

PLANTENRUIL AVOND

Datum:      woensdag 30 oktober 2019
Aanvang:   20.00 uur
Lokatie:     Bloemschiklokaal in het Wellant College, Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest.

Wat heeft Nederland toch een bizar klimaat, eind juni en de eerste weken van juli waren weer erg warm terwijl de maand augustus met koeler weer begon. Het is nu begin augustus en mijn tuin staat er, na de diverse regenbuien, erg mooi bij! Vooral het gras is er behoorlijk van opgeknapt. Voor de regenbuien had ik gazonmest van Ecostyle gestrooid en het is nu prachtig groen! Alleen de bloemen en hier en daar ook het blad van de Hortensia zijn door het hete weer verbrand en dat is jammer. Op het ogenblik staan de Phloxen, van de ruilavond van vorig jaar, in verschillende kleuren volop te bloeien!
Vaste planten die te groot zijn geworden kunnen begin oktober in stukken verdeeld worden, (gewoon met een scherpe schop door midden steken), Maar ook kuipplanten, b.v. Agapanthus of Oleander kunt U scheuren of doormidden snijden. Van de Pelargonium ( kamergeranium) en Fuchsia kunnen stekken genomen worden.
Heeft U teveel aan planten kom ze dan ruilen! Kleine struiken, kamerplanten en/of zaden zijn ook welkom  Heeft U niets te ruilen, kom dan toch eens kijken, er blijft altijd wat over! De tafel met zaden, staat weer klaar. U kunt daar tientallen soorten zaden uitzoeken die gratis zijn mee te nemen!
Wilt U wel de zaden en/of planten, indien mogelijk, van de juiste naam voorzien? Neem ook wat pakmateriaal mee, zoals kranten en plastic zakken. Na het ruilen is er nog gelegenheid om tuinvragen te stellen aan de diverse deskundige mensen die ook op deze ruilavond aanwezig zijn.
Jan Brussee