Leiden

Bustocht naar Arboretum Kalmthout 10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni organiseren wij een bustocht naar Arboretum Kalmthout, een botanisch paradijs sinds 1856. Dit 13,5 ha groot groendomein ligt net over de grens in België. De bomen- en plantentuin heeft een collectie van meer dan 11.000 plantensoorten uit de hele wereld. Deze botanische tuin bestaat al meer dan anderhalve eeuw en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de waardevolste verzamelingen van houtachtige planten in Europa. Elk seizoen is er iets nieuws te zien en er staat altijd wat in bloei. Tuin- en groen liefhebbers kunnen tijdens dit bezoek hun hart ophalen aan de enorme variatie planten, struiken en bomen, de vlindertuin, de bonsai collectie en de grote vijver. Uitrusten doe je op één van de vele banken in het park of op het terras van het cafetaria. Naast het bezoeken van de tuin kun je ook een bezoek brengen aan de cadeau- en boekenwinkel en het plantencentrum. Kortom een heerlijk dagje uit!

De touringcar die wij voor deze dag hebben geregeld zal om 08:30 uur vertrekken van het Transferium A44 Leiden ’t Schouw (bij de Mc Donalds), instappen vanaf 08:15 uur. In de bus zullen wij koffie en thee verzorgen.

Na aankomst in Kalmthout zal er door het Arboretum een rondleiding van anderhalf uur verzorgd worden. Na de rondleiding kunt u kiezen voor een groepslunch (die bestaat uit een broodjes lunch met soep, drank en koffie en gebak of ijsje toe), kosten €18,50 of een snack uit het cafetaria (kosten afhankelijk van de keuze) of genieten van een zelf meegebrachte lunch.

Na de lunch kunt u verder de botanische tuin verkennen, de winkel en het plantencentrum bezoeken.

Vertrek vanuit Kalmthout is om 16:00 uur en we verwachten om 18:00 uur terug te zijn bij het Transferium in Leiden. Het Transferium is goed te bereiken per fiets, met de auto en de bus.

De bustocht zonder groepslunch, maar inclusief vervoer, toegang en rondleiding bedraagt €45,-.

De bustocht inclusief uitgebreide lunch, vervoer, toegang en rondleiding bedraagt €63,50.

Aanmelden voor deze veelbelovende bustocht vóór 25 mei aanstaande bij Carla van Eijk e-mail: info(at)leiden.groei.nl  .Graag bij aanmelding vermelden of u wel/niet deelneemt aan de groepslunch.

Bij aanmelding dient het verschuldigde bedrag van €45,- of €63,50 overgemaakt te worden naar Penn Kon Ned Mij  V Tuinbouw en Plantkunde NL68 INGB 00000055 86

Pas na ontvangst van de betaling wordt de aanmelding definitief.